Forsorgshjem
Forsorgshjem jf. servicelovens §110/- §107
Velkommen til Nørbygårds forsorgshjem, hvor vi tilbyder servicelovens §110/-§107 flexpladser. Vores forsorgshjem er et unikt tilbud inden for servicelovens §110 og har plads til 16 beboere. Vi tilbyder et midlertidigt ophold til hjemløse eller funktionelt hjemløse.
Hos os gælder princippet om selvhenvendelse under §110, hvilket betyder, at du kan henvende dig direkte uden en indledende visitation fra din hjemkommune. Ved din henvendelse samarbejder vi for at vurdere, om du opfylder betingelserne for ophold på forsorgshjem. Ønsker du plads på Nørbygårds bo- og træningstilbud i henhold til servicelovens §107, skal dette ske gennem samarbejde med din hjemkommune, da tilbuddet er visitationsbaseret.
Nørbygård er det ideelle sted for dem, der søger et ophold i et mindre, rusfrit miljø og ønsker at arbejde hen imod en tilværelse uden rusmidler. Vores tilbud henvender sig til personer med specifikke sociale udfordringer, herunder misbrugsproblemer, fysiske og psykiske udfordringer samt komplekse sociale problemstillinger.
Vi anvender Housing First-principperne, hvilket indledningsvis indebærer en omhyggelig og helhedsorienteret udredning. Gennem samarbejde med din hjemmekommune, vil du blive tilbudt en §141-handleplan, hvor du og din kommune planlægger dit fremtidige boligbehov og støtteforløb. Under dit ophold vil du have en kontaktperson, der tilbyder samtaler og støtte skræddersyet efter dine individuelle behov.
På Nørbygårds forsorgshjem §110/-§107, kan du få hjælp til en række udfordringer,
herunder:
- At bryde ud af hjemløshed og søge en ny bolig – udredning med b.la. fokus på fremtidigt støttebehov
- Socialfaglig støtte i forhold til forsørgelsesgrundlag og økonomi
- Omsorg og støtte i et anerkendende og trygt miljø
- Helbredsmæssig stabilisering både fysisk og psykisk i samarbejde med egen læge
- Sundhedsfaglige ydelser, herunder medicinadministration og sundhedssamtaler, samt NADA/øreakupunktur
- Struktur og en meningsfuld hverdag uden brug af rusmidler
- Socialpædagogisk støtte til at træne almindelige daglig levevis - bo træning
- Sundhedsfremmende aktiviteter med fokus på kost og motion
- Støtte til at træne sociale kompetencer i et rusfri miljø
- Støtte til drivkraft i eget liv med fokus på at skabe livsændrende forandringer