Du kan ringe anonymt på

Forsorgshjem

Forsorgshjem jf. servicelovens §110/- §107

Velkommen til Nørbygårds forsorgshjem, hvor vi tilbyder servicelovens §110/-§107 flexpladser. Vores forsorgshjem er et unikt tilbud inden for servicelovens §110 og har plads til 16 beboere. Vi tilbyder et midlertidigt ophold til hjemløse eller funktionelt hjemløse.

Hos os gælder princippet om selvhenvendelse under §110, hvilket betyder, at du kan henvende dig direkte uden en indledende visitation fra din hjemkommune. Ved din henvendelse samarbejder vi for at vurdere, om du opfylder betingelserne for ophold på forsorgshjem. Ønsker du plads på Nørbygårds bo- og træningstilbud i henhold til servicelovens §107, skal dette ske gennem samarbejde med din hjemkommune, da tilbuddet er visitationsbaseret.

Baggrund

Nørbygård er det ideelle sted for dem, der søger et ophold i et mindre, rusfrit miljø og ønsker at arbejde hen imod en tilværelse uden rusmidler. Vores tilbud henvender sig til personer med specifikke sociale udfordringer, herunder misbrugsproblemer, fysiske og psykiske udfordringer samt komplekse sociale problemstillinger.

Vi anvender Housing First-principperne, hvilket indledningsvis indebærer en omhyggelig og helhedsorienteret udredning. Gennem samarbejde med din hjemmekommune, vil du blive tilbudt en §141-handleplan, hvor du og din kommune planlægger dit fremtidige boligbehov og støtteforløb. Under dit ophold vil du have en kontaktperson, der tilbyder samtaler og støtte skræddersyet efter dine individuelle behov.

På Nørbygårds forsorgshjem §110/-§107, kan du få hjælp til en række udfordringer,
herunder:

Scroll to Top

Du kan ringe anonymt på