Metoder på Forsorgshjemmet
Hvilke metoder tages der afsæt i på forsorgshjemmet?
Der tages afsæt i Miljøet som aktiv træningsarena, på Nørbygård en pædagogisk og socialpsykologisk metode. I praksis betyder dette at både de sociale relationer og de fysiske rammer indgår som en naturlig del af hverdagen. Som beboer får du mulighed for at udvikle nye færdigheder og mestringsstrategier i et trygt hjemligt miljø med støtte og vejledning.
På Nørbygård forsorgshjem, har vi en forudsigelig struktureret hverdag som tager afsæt i en ugeplan, hvor helt alm praktiske gøremål i hjemmet trænes. Alle færdigheder som den enkelte kan få brug for i egen bolig. Faste rammer og struktur understøtter en velkendt og tryg hverdag. En stabiliserende modvægt til den indre uro, kaos og rastløshed samt ofte svære følelsesliv som kendetegner målgruppen.
Der anvendes socialfærdighedstræning som en naturlig del af opholdet, ud fra den måde du som beboer bor på i bo-enheder af max. 8 personer, som sammen med en medarbejder har mindst 1 ugentligt tårnmøde. Tårnmøderne danner fundament for planlægning af rengøringsopgaver, indkøb og madlavning. På møderne drøftes også den indbyrdes trivsel. Vi tror på at et trygt miljø med afsæt i en ressourcefokuseret og anerkendende tilgang i rus frie rammer skaber de bedste forudsætninger for at du som beboer kan træffe selvstændige valg ift. fremadrettet levevis samt skabe livsændrende forandringer.
På Nørbygård forsorgshjem tilbyder vi NADA – akupunktur, som kan afhjælpe ubalance, trang, søvnbesvær, uro i krop og hoved m.m. Nada er ikke en medicinsk eller lægelig behandling, hvorfor Nada ikke skal anskues som en sundhedsfaglig ydelse.