Primærbehandling
SUL §141
Alkoholbehandling
Nørbygård døgnalkoholbehandling er et tilbud efter sundhedslovens §141.
Nørbygård tilbyder primærbehandling af afhængighed af alkohol, medicin og andre stemningsændrende stoffer med henblik på at den enkelte bliver i stand til at få en indholdsrig og aktiv tilværelse, uden brug af rusmidler.
Behandlingstilbuddet har 8 pladser og finder sted i mindre grupper og i trygge og private rammer. Nørbygård tilbyder primær behandling af 6 til 12 ugers varighed. Ligeledes kan der tilbydes specialiseret tilbagefaldsbehandling af kortere eller længere varighed.
Har du brug for behandling for din afhængighedsproblematik er det muligt at kontakte din opholdskommune og søge om bevilling til behandling.
Hvilke metoeder tages der afsæt i?
Behandlingen er baseret på indlæring af tilbagefaldsforebyggelse med udgangspunkt i metoder udviklet af psykolog Terence T. Gorski. Der arbejdes med kognitive behandlingsmetoder, som ifølge internationale undersøgelser har dokumenteret effekt ved behandling af rusmiddelafhængighed. Kognitiv miljø terapi indgår som en del af behandlingen.
Behandling foregår i form af problemløsende gruppeterapi, undervisning samt terapi og samtaler i mindre grupper. Desuden er der sideløbende individuelle samtaleforløb, der tilrettelægges efter behov. Behandlingen varetages af et tværfagligt team af faguddannede og specialtrænede medarbejdere.
Der arbejdes ud fra en individuel tilrettelagt behandlingsplan, som danner ramme for behandlingsforløbet. Behandlingsplan udarbejdes bl.a. på baggrund af en personlig screening / undersøgelse af misbrugets omfang. Derudover inddrages data fra en psykologisk personlighedstest udarbejdet af ekstern psykolog.
I tilbuddet indgår der indledningsvis samtale med ekstern psykiater, og ved behov inddrages nærmere psykiatrisk udredning og behandling.
Dette kan du få hjælp til under din døgnbehandling på Nørbygård
- Støtte til en aktiv hverdag uden brug af alkohol og andre stemningsændrende stoffer
- Problemløsende gruppe terapi
- Et individuelt tilrettelagt behandlingsforløb – samtaler med behandler og terapeut
- Undervisning og workshops
- Udredning og behandling ved psykolog og psykiater.
- Sundhedsfremme, sundhedssamtaler og kram screeninger
- Støtte og hjælp til socialfaglige problemstillinger
- Motion
- Børne- og familieperspektiv, da misbrug rammer alle i familien
- Familiekurser
- Samarbejde med hjemkommune om iværksættelse af fremadrettet handleplan
- Ved gennemført behandling tilbydes 26 ugers efterbehandling for den afhængige og dennes pårørende
- Livslangt gratis tilbud om deltagelse i efterbehandlingslørdage som er 10 lørdage om året.
- Tilbud om rusfrit netværk i Nørbygårdforeningen